Gras- en maïszaaien


Voor het zaaien van gras en granen gebruiken wij een Amazone pneumatisch zaaimachine, deze is 3.5m breed. De zaaimachine is gebouwd op een rotorkopeg met pakkerwals van 60cm Ø. Voor het zaaien van granen kunnen wij de zaaimachine monteren op de spitmachine om in één werkgang te spitten en zaaien. Zaad kunnen wij voor u verzorgen.

Het maiszaaien kunnen we voor u verzorgen op een rijafstand van 75 cm met onze Klein 6rijige maiszaaier met kunstmest doseerder. Op deze machine hebben wij de mogelijkheid tot doseren van granulaat.

Ook in het doorzaaien kunnen wij u helpen wij beschikken over een Vredo 2.5m brede doorzaaimachine met aandrukrol. Met deze machine kunnen wij de kale plekken in het land verhelpen zonder de grond los te maken.

Met een zaaimachine en kriebel-eg die wij kunnen bevestigen aan de maaikorf-arm op de trekker. Kunnen wij u ook ondersteunen bij het inzaaien van bermen en taluten.

Maaien:


We maaien met een Krone easy cut met kneuzer. Een maaier voor en achterop zorgt voor totale werkbreedte van 8.70 meter.

Walen:


Om het gewas gemakkelijk te persen/hakselen of met opraapwagens van het land te halen moet het eerst aan de waal gedraaid worden. Over een breedte van 7 tot  8 meter kunnen wij het gemaaide gewas bij elkaar rapen tot een waal. Dit doen wij met een Krone cirkelhark. Via deze link vindt u ook een filmpje van het walen en persen.

Persen:


Voor het persen kunt u kiezen uit grote en kleine balen. Voor de grote balen beschikken wij over 2 Krone Big Packs  waarmee wij gras-, hooi-, en strobalen kunnen persen met elektronisch verstelbare afmetingen.
Daarnaast is het mogelijk om de grasbalen te laten wikkelen met de Kuhne of Kverneland wikkelaars.
Voor kleine balen hebben wij een Welger kleine balen pers. Hiermee kunnen wij hooi- en strobalen persen.
Naast het persen van de balen kunnen wij u ook assisteren bij het vervoeren van de grote balen en op uw erf stapelen. Dit kan gedaan worden met de verreiker of kraan met sorteergrijper. Ook bij de kleine balen kunnen wij u assisteren bij het vervoer en stapelen.

Balen rijden:


Na het persen en/of wikkelen van de balen wilt u deze natuurlijk ook graag netjes gestapeld op het erf hebben. Ook hierbij kunnen wij u ondersteunen met verreiker en balenklem. Wij stapelen ze dan op de vierwielige wagen en lossen deze weer bij u op het erf op de door u aangegeven locatie. Lossen en laden kunnen wij ook doen met onze Doosan kraan met sorteergrijper.

Hakselen:


Sinds 2010 bestaat onze hakselcombinatie uit een Krone Big X 500 en 2 Dezeure aangedreven silagewagens. Met deze combinatie kunnen wij u helpen bij het oogsten van gras en mais.
Het aanrijden van de kuil doen wij met trekker en Veenhuis kuilverdeler voor het gras en een maisbak voor de mais. Bij het hakselen op grote afstand van de kuil hebben we nog 2 extra wagens voor het bijrijden.

Grassen met Opraapwagens:


Voor het grassen hebben we naast hakselen ook nog de mogelijkheid om het gras binnen te halen met opraapwagens. Hiervoor hebben wij 2 Krone dubbeldoelwagens met doseerwalsen voor een egale verdeling bij het lossen op de kuil. Ook hebben we de mogelijkheid om poedervormige producten toe te voegen. Het aanrijden van de kuil wordt gedaan met trekker en Veenhuis kuilverdeler.